(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

tirsdag den 30. august 2011

Et par afslappende dage

Som sagt har vi forlænget weekend, hvilket selvfølgelig er meget dejligt. Især også fordi varmen er blevet lidt mere menneskelig, 30-33 gr om dagen. Lørdag brugte jeg tiden på rengøring og indkøb og få læst lidt. Søndag var Lasse og jeg på tur, først ud til Badovc Lake, der ligger 12-13 km fra Pristina. En kæmpe sø, der forsyner Pristina med vand. Derefter var det meningen at vi ville køre til en lille landsby, der mest af alt er kendt for at være gået i stå for 50 år siden. Vi valgte en lidt alternativ vej, og den førte os ud på de vilde vover. Vi kørte ad ganske små bjergveje, der mest bestod af store huller og støvede veje. Asfalt var for længst brugt op. Godt at vi kørte i en 4 hjulstrækker, ellers var det aldrig gået. Højt oppe på et bjerg måtte vi give op og vende om. Vi nåede ikke byen, vi kørte efter, men fik en sjov og meget spændende tur ud af det alligevel.
Skenderbau, en berømrt krigshelt, der holdt stand mod osmannerne
Mandag gik jeg en tur i Pristina i de områder, jeg endnu mangler at udforske.
Kom bl.a. ud på et lokalt marked, hvor de solgte stort set alt (bras). Om det så var kalkuner og høns, var der også det. Desværre, set med en danskers øjne, var det mest af alt dyremishandling. Alle høns (5 stk) var bundet sammen om benene med én snor, så de ikke kunne bevæge sig men kun ligge stille. Kalkunerne var bundet på samme måde, men kunne dog bevæge sig en anelse, mens de ventede på at blive solgt - og halshugget ved samme lejlighed. Ingen af dyrene havde adgang til hverken foder eller vand. Ja, nogle ting ser man ganske anderledes på hernede.

Har netop modtaget mail fra udenrigsministeriet, der fortæller at jeg nu er udpeget som stemmemodtager i Kosovo. En kollega, der er hjemme på leave, tager materialet med til mig i morgen. En officer i forsvaret er også udpeget, så nu burde der være mulighed for alle hernede at få stemt til folketingsvalget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar