(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

onsdag den 24. august 2011

På tur rundt i landet

Hele denne uge har længe været planlagt til at komme rundt til de 6 distriktschefer og deres stationsrådgivere, som alle er en del af mit personale. De har de sidste par uger haft travlt med at indberette, hvilke fremskridt de mener Kosovo Politi har gjort, med deres assistance.
Personalet på mit eget kontor har så i sidste uge gennemgået alle deres svar og givet deres vurdering af samme, samt givet gode råd til den kommende perioder.
Bernhard, Will og Nils i gang med at vurdere svarene fra regionerne

Mandag kørte vi så først til Feritzaj i det sydøstlige hjørne af Kosovo. Det er nok den grimmeste by, jeg nogensinde har set. Intet charmerende var der ved den. Kollegaerne tog godt imod os, og hvad byen manglede af imødekommenhed, mødte vi så hos stationsråd-giverne.Det var spændende at høre, hvad de havde at fortælle fra de enkelte politistationer. Kosovo har i alt 34 politistationer, så det er lidt af et program, vi skal igennem.
Om eftermiddagen kørte vi til Gjilan, 40 km fra Feritzaj. Det var en noget pænere by og en dejlig tur hjem derfra.
Tirsdag var vi i Prizen, der ligger i det sydvestlige hjørne. Det var en tur, der tog 2 timer fra Pristina, og det var næsten som at komme til et andet land. Turen dertil gik over et bjergpas, og var fantastisk smuk. Også byen var dejlig, frisk luft, renholdte gader og andet. Synd at den ligger så langt fra Pristina.

Onsdag skulle vi til Peja, men desværre havde Kosovo Politi tænkt sig at lege kispus med alle. Allerede tirsdag aften begyndte telefonerne at gløde med rygter om, at KP havde tænkt sig at køre til Mitrovica nord tidlig onsdag morgen. Alle blev sat på opgaver, og onsdag morgen kunne vi se, at man kørte med det tunge skyts mod Mitrovica. Samtidigt var der ingen ledere i KP, der havde lyst til at tale med nogen fra EULEX. Jeg måtte aflyse møderne i dag og i morgen, så både jeg og mit personale var til rådighed i Pristina.
Hen mod frokosttid onsdag kunne vi så konstatere, at KP havde kørt til Mitrovica nord og "patruljeret" i området (med 34 køretøjer og svært bevæbnet personale), og efter 2 timer kørt retur til deres baser! Herefter ville de gerne tale med EULEX for at forklare, at det kun var en øvelse......!
En provokation var det i hvert fald. Nu må vi se, om det fører noget med sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar