(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

søndag den 11. marts 2012

Skandaløs International kvindedag - og gule ærter

Gåtur i Germia Park med Lisbeth og Kasper
Det gik som ventet i nord. Serberne var vrede, mens EULEX forsøgte at køre videre, som om intet var hændt. Serberne meddelte, at vi kunne få lov til at køre gennem et knudepunkt 2 gange dagligt, hvilket vil sige en gang frem og en gang tilbage. Trist, da vi skal igennem knudepunktet for at komme frem til begge grænser. Det betyder, at vi ikke kan opretholde 12-timers vagter på grænserne. Vi forsøgte nu alligevel at snige os igennem, men det hidsede dem kun mere op, og stemningen ved vejblokaderne blev mere agressiv, end vi har været vant til.

Torsdag var det kvindernes Internationale Kampdag, eller den Internationale Kvindedag, som den hedder her i Kosovo. Det er åbenbart en meget stor ting, hvor alle gik og ønskede kvinderne tillykke med dagen og uddelte blomster til dem. Ja, det var jeg så ikke lige forberedt på, men jeg er sikker på at de nød dagen alligevel :-)
Head of Mission uddeler blomster til receptionen
Optakten til dagen blev lidt usædvanlig. EULEX havde besluttet at fejre kvinderne ved at invitere 50 kvinder til en reception i Police HQ. Det fik Lasse til at sende en "harmdirrende" mail til vores "Human rights and Gender Office", der havde udsendt invitationen, og kaldte det skandaløst kun at invitere kvinder og på vegne af alle mænd klagede han over den åbenbare diskrimination af mænd, der ikke var inviteret. Den fik i det hele taget ikke for lidt med klage over kønsadskillensen og henvisning til europæiske værdier, hvor kønsadskillelse har været forbudt i årtier.
Der gik ikke lang tid, før han blev ringet op fra kontoret, der ville vide om klagen var sendt på egne vegne eller på vegne af politisøjlen. Lasse fortsatte stilen og fortalte, at den var sendt på vegne af alle mænd i missionen. De fik sig en god snak, indtil det gik op for Lasse, at mailen skam blev taget meget alvorligt. Og selv om han til sidst måtte fortælle, at klagen altså var for sjov, ja så blev der ikke grinet i den anden ende. Faktisk modtog han - og alle os andre, der var kopieret ind i mailen - efterfølgende en meget lang mail fra "Gender Office", der meget alvorligt forklarede baggrunden kvindernes internationale dag og hvorfor EULEX havde valgt at fejre dagen, som man havde.
Ja, der er visse hellige ting, man ikke skal gøre grin med.
Det skal dog siges, at alle os på kontoret, inklusive kvinderne, morede os meget over korrespondancen.
Klosterkirken i Gracanice

Egentlig er det min tur til at arrangere en middag for Lasse, men (igen) kom han mig i forkøbet. Han spurgte forleden, hvad jeg skulle lave lørdag aften og om jeg kan lide Gule Ærter......Om jeg kan!
Havde en hyggelig lørdag aften i Lasses selskab med gule ærter, medisterpølse og kogt flæsk, som Lasse havde haft med fra Danmark. Sådan!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar