(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

torsdag den 2. februar 2012

Travl februar

Februar måned tegner til at blive travl på flere måder. I næste uge er de to andre Special Assistants på leave, så jeg er alene på kontoret (i den stilling), så jeg kommer til at lære det på den hårde måde. Der er heldigvis masser af gode medarbejdere omkring mig, der både kan og vil hjælpe til, så det skal nok gå.

Vetevendosje har ligget stillet i et par uger, men er nu igen begyndt at røre på sig. De har anmeldt en demonstration i Pristina den 10. februar til minde om en lignende demonstration i 2007.
Foto fra demonstrationen 2007
Her gik det helt galt med gadekampe mellem politi og demonstranter, og det er så det, man nu vil mindes. Forhåbentlig går det bedre denne gang.

I nord har serberne oplyst, at de medio februar vil holde en folkeafstemning blandt beboerne i nord for at få afgjort, om de vil acceptere at indordne sig under Kosovos myndighed. Mange har advaret mod at gennemføre denne afstemning, men parallelsamfundet vil gennemføre alligevel. Også Serbien har officielt anmodet dem om ikke at gennemføre. Om Serbien rent faktisk mener det, de siger, kan man så have sine tvivl om. De har i hvert fald behov for at vise EU, at de arbejder på at normalisere forholdet til Kosovo. Men alligevel er der stadig vejspærringer, også inde i Serbien, på de veje der fører til grænseovergangene.

I går havde vi kontingentledermøde med stedfortrædende Head of Mission. Et af emnerne var det nye mandat, som Eulex skal arbejde under efter juni 2012, hvor det nuværende mandat udløber. Det nye mandat er ikke vedtaget endnu, men det ligger ret fast, at missionen bliver væsentlig reduceret i forhold til i dag. Der er tale om nedlæggelse af "flere hundrede" stillinger, og måden vi arbejder på vil blive ændret, så vi kommer til at fokusere mere intenst på færre projekter.

Anyway, mit næste projekt bliver at besøge Kasper i Haag. Lisbeth og jeg mødes i Amsterdam lufthavn i morgen eftermiddag og tager toget til Haag. Skal dog være tilbage på jobbet på mandag, så kun et kort besøg - hvis vejrguderne tillader. Har lige hørt (torsdag eftermiddag), at lufthavnen er lukket på grund af snevejr! I det hele taget er det blevet hundekoldt hernede, som i resten af Europa. Vi har haft dagtemperaturer på -14 gr. og ned til -20 om natten. De truer med, at næste uge bliver endnu koldere, men lad os nu se. Det kommer meget an på, hvilken vejrudsigt man vælger at tro på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar