(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

mandag den 13. februar 2012

Stor lavine i Kosovo

Det ser ud til, at vinteren har taget et rigtigt godt greb i Kosovo. I lørdags skete der en større lavineulykke i den sydlige del af landet.
Redningsarbejdet efter lavinen
En lavine, der var 500 m bred og 10 m høj, begravende en mindre landsby med 15 huse. Foreløbigt har man fundet 9 døde under de ødelagte huse, mens en stadig savnes. Det lykkedes i går eftermiddags at grave en 13-årig pige ud i live.
Det er selvfølgelig noget, der dominerer medierne hernede i disse dage.
Derudover er et par huse kollapset som følge af store mængder sne.
Og det ser ud til, at snevejret fortsætter. Hele natten og her mandag formiddag vælter sneen ned. Flyene til og fra lufthavnen blev aflyst i går aftes. Først ud på eftermiddagen i dag holdt det op.

Sidste måltid i Kosovo i denne omgang
Heldigvis var det først i aftes, at det blev nødvendigt at lukke lufthavnen. Søndag formiddag kørte jeg ud til lufthavnen for at tage afsked med 7 danske kollegaer, der har afsluttet deres mission i Kosovo.
Afslutningen startede egentlig fredag aften, hvor de havde inviteret til afslutningsfest på Rennaissance i Pristina. Som altid hyggeligt med masser af god, albansk mad.
Men nu blev det altså tid til at sige rigtigt farvel i lufthavnen. Til deres lettelse afgik flyet til tiden.

Det skulle flyve hjem med det fly, der til gengæld ankom med 6 nye, danske kollegaer. 3 af dem kendte jeg i forvejen fra de kurser, vi gennemgik i første halvdel af 2011. Efter at de var blevet indlogeret i deres hotel, gik vi i byen for at spise frokost. Her kunne jeg så få lejlighed til at byde dem officelt velkommen til missionen og give dem et par "gode råd" om hvordan man som dansk politimand opfører sig i missionen. Vi har generelt et godt ry hernede, især hos de lokalt ansatte, som ser os som venlige, dygtige og arbejdssomme. Det ry skal vi værne om og fortsat gøre os fortjent til! Det tror jeg nu også, at de nye vil gøre. De var så igennem check-in proceduren i dag, og bruger eftermiddagen på at lede efter lejligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar