(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

onsdag den 27. juli 2016

Første erfaringer i Mali

Turen ned gik fint, med de sædvanlige forsinkelser, der dog stort set blev indhentet undervejs, så vi landede i Bamako kl. 01.40 natten til mandag. Allerede ved køen til paskontrollen blev vi gjort bekendt med trafikkulturen - her gælder kun den stærkestes ret. Der blev skubbet og sprunget over i køen, men det gik jo alligevel.
To soldater fra den danske hær i Mali var mødt op for at tage imod os og hjælpe os igennem kontrollen. Det var virkelig fint. De kendte smuthuller og de rigtige ord, så hurtigt stod vi ved bagagebåndet. Det var der nu ingen grund til. Der gik næsten en time, før vores tasker begyndte at komme ud, hvilket vi så brugte den næste halve time til at få samlet. Imponerende nok manglede kun en skudsikker vest. Alt andet var med.
Midt i dette dukkede så en repræsentant fra FN op for at hente os. Efter at vi var kommet udenfor ankomsthallen, sagde vi farvel og tak for hjælpen til forsvaret.
Vi blev herefter kørt til et hotel ikke langt fra hovedkvarteret. Det er ikke særligt pænt, men nogenlunde rent. Og man bliver jo helt frisk af at tage bad i koldt vand. Og elektricitet har vi det meste af tiden. Og hvem behøver dørhåndtag?  :-).
Vi blev læsset af ved hotellet ved 4-tiden med besked om, at vi ville blive afhentet kl. 07.20, da vi skulle i gang med check-in. Det betød 2 timers søvn, da vi jo lige skulle på værelserne med al vores bagage, fundet uniformer, toiletsager m.v. frem, før vi kunne kaste os i seng.

Vi var noget matte i koderne, da vi blev samlet op foran hotellet kl. 07.20. Også fordi det ikke var muligt at få hverken vådt eller tørt på hotellet. Nå, men vi regnede jo med, at der ville være kaffe, vand og lidt at spise, når vi kom frem........ men nej. Vi blev stuvet sammet i et mødelokale med plads til 8-9 personer. Problemet var bare, at vi var det dobbelte. Fik stukket en masse blanketter i hånden, som vi skulle i gang med at udfylde.Og det har virkelig været en frustration. ALT foregår på papir i stedet for elektronisk. Det betyder, at vi skulle udfylde rubrikker med de samme oplysninger på rigtigt mange papirer. Der var fuld fart på, og først kl. 12.30 fik vi mulighed for at købe noget mad og vand. Det var tiltrængt.

Om eftermiddagen skulle vi til "køreprøve". Den bestod i at parallelparkere en 4-hjulstrækker, baglæns parkering i bås og forlæns parkering i bås, alt uden at røre de kegler, der var sat op. Derefter var det tid til at køre en tur i trafikken. Den er til gengæld fuldstændig vanvittig. Fyldt med motorcykler og biler - næsten alle i miserabel tilstand - der kører på kryds og tværs. Kosovo er dybt civiliseret i forhold til dette.
Nå, det gik nu fint, og vi sluttede dagen på det hotel, der udgør missionens hovedkvarter.
Alle danskere gik tidligt i seng, og ingen blev vækket, da der kl. 04.00 blev kaldt til bøn første gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar