(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

onsdag den 3. oktober 2012

Konsekvens af adfærd

Tirsdag kørte Ole og jeg en tur til Mitrovica, hvor vi mødtes med den regionale chef for politiet i Mitrovica. Vi fik drøftet mange forskellige emner, og han er meget åben over for samarbejdet med EULEX i almindelighed og Ole i særdeleshed. Det gør, at vi nogenlunde fordomsfrit kan drøfte også følsomme emner. Han har mange interessante meninger og holdninger om situationen i den nordlige del af landet og lægger ikke skjul på de udfordringer, han dagligt står overfor i sit job!

Onsdag skulle vi flytte endnu engang. De kontorer, vi har siddet i det sidste par måneder, skal overtages af andre. Det gør nu ikke så meget, da vi skulle flytte over i en helt ny bygning i samme lejr, som vi sidder i i forvejen. En noget bedre bygning, med store og lyse kontorer.

Man har ofte det indtryk af Kosovo albanere, at de ikke er særligt gode til at "konsekvenstænke"! Man ser det tydeligt i trafikken, hvor de fleste ikke tænker over de konsekvenser, deres adfærd i trafikken kan have. For eksempel at køre ud i et kryds, selv om det i forvejen er blokeret og at de derfor ikke har en chance for at forlade krydset, før det bliver grønt den anden vej. De, der så skal på tværs, kører også ud i krydset, hvilket selvfølgelig blokerer fuldstændigt. Men, er der plads til en bil, så bliver pladsen udfyldt, uanset konsekvenserne.

En anden måde at se det på, er at lægge mærke til alle dem, der får leveret brænde til vinteren. Og
da langt de fleste fyrer med træ eller brunkul, får de alle leveret i øjeblikket. Det er nemlig ikke noget, man planlægger i ordentlig tid. Alt det træ, de får leveret nu og skal bruge i den kommende vinter, er tydeligvis skovet for nylig. Der sidder som regel masser af friske kviste og blade på endnu.

Ja, så kom man da af med det læs.....
Og lastbilerne skal nok komme af med deres last, uanset hvor lidt plads der er, som det fremgår af billedet. Og de, der skal ud af denne sidevej, ja de må jo vente, til ejeren har flyttet lasten :-)

Torsdag formiddag flyver jeg til Rom! Jeg skal mødes med Lisbeth, der lander nogenlunde samtidigt med mig, og vi har en forlænget weekend i byen. Glæder mig!
Er tilbage i Pristina sent mandag aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar