(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

tirsdag den 14. marts 2017

Så fik jeg også prøvet hash...

For et par opslag siden skrev jeg om tilbuddet om et andet hus, med swimmingpool, som vi blev stillet i udsigt. Det bliver desværre ikke til noget alligevel. Det lød rigtigt godt, men desværre var sikkerheden omkring huset ikke helt samme standard, som det vi bor i i dag, og som vi grundlæggende er glade for, så vi lod det fare. Så må vi bare tage et ekstra brusebad engang imellem :-).

Det er blevet ganske varmt hernede. Temperaturen kommer kun under 30 grader tidligt om morgenen og omkring 40 om dagen. April og maj skulle efter sigende være endnu værre. En fordel har det dog. Det er for varmt selv for myggene, så selv om de ikke er helt forsvundet, er problemet med dem drastisk reduceret. Vi kan nu holde døren åben om aftenen, så vi får lidt "frisk" luft ind i huset uden samtidigt at lukke hundrevis af myg ind.

Flere hernede har opfordret mig til at prøve hash, som åbenbart er meget almindeligt både i Mali og andre steder, hvor internationale er udstationeret. Efter sigende skulle det virke både trættende men samtidigt også opløftende og i de fleste tilfælde bringe en ud af dagligdagens rutiner og virke stimulerende på sind og tankevirksomhed.
Man får varmen, men omgivelserne er dejlige
Selv om jeg aldrig har prøvet det før, besluttede jeg at prøve det. Der skal jo være en første gang for alting. Jeg fik oven i købet lokket Svend med på ideen, så jeg ikke var alene om det.
Lørdag eftermiddag kørte vi ud af Bamako til et øde sted, hvor vi parkerede bilen og mødtes med alle andre, der også var med på den. Da vi var nye i selskabet, blev vi placeret i midten af flokken og skulle meget kort præsentere os selv. Derefter blev vi sendt ud på en vandretur, som denne dag var noget kort, kun lige under 4 km. Ruterne ligger normalet på 5-6 km, så det var en blid start. Man kunne selvfølgelig også have valgt en løbetur, der var lidt længere....
Unge piger (og Svend) på ruten, der gerne stillede op til foto

Hash er i øvrigt den korte udgave af "Hash House Harriers" (HHH). Det er navnet på en organisation, bestående af frivillige, der første gang så dagens lys i 1950 og som eksisterer i mange af de lande i verden, der har internationale udstationeret. Frivillige arrangerer hver lørdag eftermiddag en gå- og løbetur et eller andet sted udenfor byen, og HHH har det gode erklærede formål, at

- fremme fysisk træning blandt medlemmerne,
- kurere tømmermænd,
- skabe en god tørst og tilfredsstille den i øl, og
- overbevise ældre medlemmer om at de ikke er så gamle, som de føler sig!
(hvem dét så end er?)

Ankomst til endestationen 
Meget smukt formål.

Der er gå- eller løbetur hver lørdag eftermiddag et eller andet sted udenfor byen, så det er ikke sidste gang, vi er med på denne.


3 kommentarer: