(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

torsdag den 20. december 2012

Glædelig jul til alle

Der sker ting hernede, hvor man tænker, at det kun kan ske i Kosovo. Forleden var der et debatprogram i TV, hvor en borgmester fra Partes var i skudlinjen. Han blev blandt andet kritiseret af en ung mand, der ikke mente, at byen gjorde nok for de unge. Det var borgmesteren tydeligt ikke tilfreds med, så efter tv-udsendelsen opsøgte han den unge mand i et rum, hvor han gav ham en læsterlig gang tæsk, så han måtte indlægges på sygehuset. Man skal passe på, hvem man kritiserer hernede :-)

En anden borgmester (nu tidligere) fra Kacanik har også skabt nogle overskrifter hernede. Han er nemlig blevet idømt 3½ års fængsel for pengeafpresning og ulovlig våbenbesiddelse. Det er han så heller ikke tilfreds med, så han er stukket af og sidder nu et eller andet sted og sender smædeskrivelser via e-mail mod især EULEX. Han har dog ikke megen opbakning. Selv politikerne i parlamentet opfordrer ham til at melde sig selv, men foreløbigt forgæves.

Familiens nye hus
Søndag formiddag kørte Mimoza og jeg en tur ned til Gnjilan for at besøge familien. De bor ikke længere oppe i bjergene, men er flyttet nærmere byen og bor nu i en lille landsby ca. 4 km fra Gnjilan.
De har gennem de sidste 5 år bygget huset, med hjælp fra familie og venner. De har klaret det opsparing, købe brugt og med de donationer, Lasse og jeg har givet dem nogle gange. Huset er nu beboeligt i den nederste etage, og det er helt klart et stort fremskridt i forhold til det gamle hus.
Vi blev selvfølgelig varmt modtaget af hele familien, der var glade for at vise de nye omgivelser. Mimoza havde ringet i forvejen for at sige, at de ikke skulle lave en hel masse mad, som de gjorde sidste gang. En kop te ville være fint. Det er nok bare ikke i overensstemmelse med "protokollen" hernede, så der var selvfølgelig lavet en bunke mad, som vi løbende fik serveret, mens vi var der.

Gruppefoto i den nye stue
Det var et rigtigt hyggeligt besøg, der varede mere en 3 timer. Et par af familiemedlemmerne kom på besøg for at se denne mærkelige dansker, de har hørt så meget om. Glade og søde mennesker alle sammen.
Vi blev sendt afsted med masser af gode ønsker og velsignelser for både os og vores familier - og selvfølgelig også til Lasse, som via mig havde sendt en gave til dem.

Som nævnt er Brians kone og datter hernede, og vi har hygget hele ugen sammen. Jeg har hver aften været inviteret op til dem, og det har været rigtigt hyggeligt og sjovt. Nu får de så lidt fred for mig.
I morgen fredag rejser jeg hjem til Danmark for at holde juleferie og tager tilbage til Kosovo den 2. januar.
Altså ikke flere opdateringer på bloggen i år.

Derfor en rigtig glædelig jul og et godt nytår
til alle læsere af denne blog.
Vi ses i 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar