(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

tirsdag den 11. september 2012

Kollegaer overfaldet

Nationalistisk skilt i Nord Kosovo
De sidste par dage har været præget af en hændelse fredag morgen. Vores MMA-folk (internationale politifolk) var på vej til Zubin Potok i nord for at udføre deres daglige arbejde. De blev eskorteret af Kosovo Politi. På en øde strækning, tæt på byen, blev de pludselig standset af 3 mænd, der alle var iført skimasker og militæruniformer. De skød direkte mod de to biler. Vores folk fik omgående sat i baggear og vendt bilen og forsvandt tilbage. De sad heldigvis i et armeret køretøj, der blev ramt af et projektil. Knap så heldige var Kosovo politi ikke, da de kørte i en almindelig patruljebil. En kugle gik lige igennem forruden og var få centimeter fra at ramme en kvindelig kollega i hovedet. Hun slap med sår efter den knuste rude.
Der er selvfølgelig sat en intensiv efterforskning i gang. Selv serbisk politi i Serbien har tilbudt al den hjælp, vi  har brug for i efterforskningen. Hændelsen er også blevet fordømt af alle, også Serbien. Nu håber vi selvfølgelig, at efterforskningen fører os til gerningsmændene.
Smukt landskab på vej til Gate 1

Sikkerheden for alle i området er naturligvis blevet skærpet, men omvendt får det os ikke til at blive væk. Det er vigtigt at vise, at vi ikke vil lade os skræmme væk af nogle kriminelle grupper eller fanatiske nationalister, alt efter hvem gerningsmændene viser sig at være.

En stor del af sidste uge gik i øvrigt med at besøge de forskellige enheder, Ole er chef for. Anledningen var, at en tysk kollega er kommet til missionen som Oles stedfortræder. Det var anledningen til dels af besøge afdelingerne, dels at præsentere dem for Gunther, som han hedder.
Det var helt rart at komme ud af kontoret og få set lidt andet, herunder igen et besøg på Gate 1 (som ikke er i nærheden af Zubin Potok!).

På kontoret har jeg haft travlt med flere ting, herunder at arrangere det næste kontingentmøde, der finder sted lørdag den 22. september. Over hele weekenden har vi besøg af gæster fra Danmark, som kommer herned med forskellige dagsordener, herunder våbeneftersyn og en psykolog. Der er lige et par ting, der skal koordineres, men det skal det nok blive.

Et par turister i Tirana, Brian og Torben
Vores tur til Tirana gik fint. Vi havde en god weekend med museumsbesøg og en tur til kysten, før vi satte kursen hjem igen til Pristina.
I sidste uge havde vi et kort møde med vores landlord, der normalt bor i Tyskland, men som havde nogle dage i Pristina. En meget venlig mand, der imødekommer stort set alle vores ønsker, som nu heller ikke er helt urimelige. Jeg ønskede blot en bogreol, nyt sofabord og et strygebræt, til erstatning for det, der hænger i laser! Tingene er nu indkøbt, og jeg har en supergod lejlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar