(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

torsdag den 20. september 2012

Fængsel med prostituerede...

Som I nok har læst, er Zubin Potok det vanskeligste område for EULEX hernede. Vi var ellers kommet tilbage igen efter overfaldet forleden, men lige i øjeblikket må vi holde os væk, fordi situationen er meget anspændt.

Gruppearbejde (Amelle, David og Dirk)
Torsdag og fredag i sidste uge havde vi temadage, først for vores eget kontor og Liaison and Cordination Office og fredag for alle ledere under Ole. Det blev mit job at styre løjerne begge dage, på grund af min uddannelse som proceskonsulent. Der var lige et par ting, der skulle hentes fra fra glemmekassen, men det gik fint. Det var sjovt at køre et par temadage igen. Det er også første gang, at vi sætter os ned og taler om, hvad god ledelse er, hvordan vi arbejder sammen og ikke mindst hvordan vi sikrer, at vi forstår hinanden i det daglige.

Jürg fremlægger deres gruppeoplæg, mens Mimoza og Ole lytter

Det er så nemt at misforstå hinanden, dels på grund af sproget og dels fordi vi ikke altid udtrykker os klart nok.
Et par gode dage, som nu skal følges op af andre initiativer.

Vi er ikke kun hernede for at støtte Kosovo politi, men også fængselsvæsnet. De er på ingen måde i nærheden af "Best European practise" hvad noget som helst angår.
Jeg har for eksempel hørt eksempler på, at de internationale observatører har måtte købe mad til fængslets hunde, fordi budgettet til hundemad var opbrugt......eller formentligt brugt til noget andet.
For et par uger siden blev øverste ledelse af Dubrava fængslet afsat, vist nok efter "moderat fysisk pres" fra EULEXs side.
Det har vist sig, at alt sejler og at det er de hårde kriminelle i fængslet, der bestemmer. De har således adgang til egen mad, egen narko og egne prostituerede, der kommer til fængslet.

Dubrava Prison
Der er en del, der skal rettes op på, og efter de lokale medier er det ikke gjort med at fyre øverste ledelse. Der er stadig mange ansatte, der arbejder efter de tidligere "regler", så de indsatte har endnu ikke mærket meget til udskiftningen af ledelsen.

Søndag var jeg en tur i Camp Novo Zelo, hvor de danske soldater holder til. Der er netop kommet et nyt hold til Kosovo, og Brian og jeg var deroppe for at holde et foredrag for dem om Kosovo. Det var meget hyggeligt og de havde mange gode spørgsmål. En god måde at møde dem på og lære dem nærmere at kende.

Desværre ser det ud til, at jeg minimum en gang om året skal rende ind i maveonde hernede. Har den sidste uge ondt i maven og diarre. Måtte i dag til lægen for at få noget medicin, der forhåbentlig kan rette lidt op på magtbalancen i mavesækken!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar