(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

lørdag den 27. juni 2020

Ankomst til Symi

Den sidste uge på Kos gik selvfølgelig med at pakke egen oppakning og alt det udstyr, vi har. Jeg havde i god tid forinden haft et møde med hotellets leder og fortalt ham om vores planer. Han blev selvfølgelig ikke begejstret, men gav dog udtryk for, at han var glad for vores selskab og den måde, vi havde været på hotellet det sidste år.

Fredag den 12. juni kørte en kollega og jeg fra hotellet kl. 04.00 for at komme med en færge til Symi. Vi havde to køretøjer med. Det var en tur, hvor færgen lagde til ved at par græske øer undervejs, så turen tog ca. 4 timer. 
I øvrigt imponerende at se, hvor hurtige og effektive færgerne lægger til, får sat passagerer, biler og varer af på kajen og læsset færgen igen. I løbet af 10-15 minutter var de færdige og afsted igen. 

På Symi tog jeg kontakt med de to hoteller, vi har booket, mens kollegaen gjorde sig klar til eksamen. Han havde en afsluttende, mundtlig eksamen til sin Master - som han i øvrigt gennemført med flot resultat.

I løbet af eftermiddagen ankom alle øvrige og blev fordelt på hotellerne - og så var vi installeret på Symi.

Sidst på eftermiddagen samlede jeg alle og bød velkommen til øen. Derefter i samlet flok til den græske kystvagts hovedkvarter, hvor vi mødtes med chefen dér. Det er meget tydeligt, at vi vil få et godt samarbejde med dem. De er alle meget åbne og lydhøre og i løbet af få dage har jeg haft mere kontakt med dem, end jeg havde med kollegaerne på Kos i al den tid, jeg var der.

Smalle og smukke gader i Symi

Symi er en lille, men meget smuk ø. Fra byen går det kun opad, og uanset, hvor man er på øen, er udsigten fabelagtig. På grund af Covid-19 er der meget få turister på øen, hvilket er dejligt for os, men knap så godt for økonomien for grækerne. De levet stort set udelukkende af turister på øen. De er derfor meget splittede i meningen om, hvorvidt de ønsker turister i større flokke i år. De vil selvfølgelig gerne tjene pengene, men omvendt er de meget nervøse for at få corona til øen. Der har ikke været nogen tilfælde på øen overhovedet. De ved godt, at sker det, så bliver øen totalt isoleret og det kan også have drastiske konsekvenser for øens beboere. Der bor kun godt 2000 mennesker på øen, og alle kender alle. 

Det betyder også, at alle kender os! Hyggeligt at så mange mennesker hilser på os, når vi bevæger os rundt i byen og flere vil rigtigt gerne snakke med os. Da der ikke er så mange seværdigheder i øvrigt på øen, må vi lære at komme ned i tempo og slappe af med kaffe og hyggesnak, når vi ikke er på patrulje eller arbejder med andre ting. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar