(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

lørdag den 5. november 2016

Elefanterne i Mali

I søndags kørte Svend og jeg til lufthavnen for at tage pænt imod 3 nye, danske kollegaer, som nu er kommet til missionen.
Efter at have fået al deres bagage, kørte vi dem til Niuma Beleza, hvor de skal bo den næste måned. Og ja, der er samme hotel, som vi boede på, da vi kom herned.
De havde, særdeles venligt, taget en pakke rugbrød og en spegepølse med til os, så vi har spist rugbrød flere aftener i træk til aftensmad :-). Dejligt.

Udover at have travlt med arbejdet (ja, det har jeg faktisk fået), har jeg også været fuldt beskæftiget med at planlægge kontingentbesøg. I næste uge kommer 4 fra Rigspolitiet på besøg en uges tid. Selv om jeg selvfølgelig godt vidste, at det ville medføre noget arbejde, havde jeg ikke drømt om det administrative arbejde, der har medført. Ikke nok med, at 50-60 stykker papirer skal udfyldes, så skal du underskrives af forskellige personer, i den rigtige rækkefølge. Og det er ikke alle, der holder til i den lejr, hvor jeg arbejder.
Men nu ser det heldigvis ud til, at jeg er kommet igennem det meste, så jeg kan tage imod delegationen på mandag.

Ørkenelefant fra Mali
Efterhånden som man kommer til at lære organisationen at kende, har jeg opdaget, at Minusma er involveret i mange forskellige projekter i Mali. En af projekterne er kampen for elefanterne i Mail.
Mali har en bestand af Gourma Elefanter, som er en elefant, der har tilpasset sig ørkenen og lever i grænseområdet mellem det grønne og Sahara.
12% af elefantbestanden i Vestafrika lever i det nordlige Mali og bestanden er kun på ca. 250 elefanter. Det går stærkt med at slå dem i hjel. For bare 3 år siden var der 400. Det er "almindelige" krybskytter og især terrorister, der dræber elefanterne, selvfølgelig for at sælge elfenben, der går til at finansiere terror.
Minusma er gået sammen med Wild Foundation og Malis regering i et forsøg på at redde de sidste elefanter i Mali.
Du kan her se en lille film om projektet (kræver bare lige at man kan fransk.....) https://www.youtube.com/watch?v=6bShdStrWHQ


Vi har efterhånden fået etableret os rigtigt godt i vores hus, som vi er glade for. Det ligger i et stille område og med rimeligt frisk luft. Eneste ulempe er, at det ligger langt fra vores lejr, hvilket medfører nogle praktiske problemer i forbindelse med transporten. Men skal vi flytte tættere på lejren, kommer vi formentlig til at bo i byen med tæt trafik, og det har vi ikke meget lyst til.
Vi har også fået lidt gang i havearbejdet. Har nu 4 courgetteplanter, som vi forventer meget af. Desværre er det ikke lykkedes at få tomatfrø til at spire, men vi har ikke opgivet endnu. Basilikum har vi også.
Dagens høst

Og så har vi jo vores bananpalmer. De bugner så meget, at den ene palme næsten ligger på jorden, så vi er begyndt at høste de grønne bananer. De skal bare ligge et par dage, så er de helt modne og smager pragtfuldt. En uvidende ville sige, at de "bare" smager af bananer, men der tager de fejl :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar