(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

lørdag den 13. februar 2016

Processen i gang

Peacekeeping EmblemEfter et par telefonmøder og et personligt møde med rigspolitiet, føler jeg nu, at jeg har nogenlunde klarhed over min opgave, selv om det endnu ikke er afgjort, hvad jeg skal lave for FN i Mali.
Forberedelserne er således blevet mere konkrete. Torsdag i denne uge var jeg til det store lægecheck på Anvortskov kaserne, hvor jeg bogstaveligt talt blev gennemgået fra top til bund, incl. 6-7 blodprøver. Sluttede at med første omgang af en del vacciner, som er nødvendige.

På mandag starter jeg så op med franskundervisning. Selv om missionen i Mali (også) er en engelsktalende mission, så er Mali en gammel fransk koloni, og indbyggerne taler fransk som hovedsprog med forskellige stammesprog som alternativ. Da jeg ikke er god til nogen af delene, har jeg kastet mig ud i et intensivt franskundervisningsforløb, så jeg forhåbentlig kan gøre mig nogenlunde forståelig i hverdagen.

I øvrigt stadig intet nyt om afrejsedato.

søndag den 7. februar 2016

Ny mission

Kære alle

I midten af januar 2016 blev jeg ringet op af rigspolitiet, der ønskede at sende mig og 12 andre politifolk til Afrika, nærmere bestemt Mali.
FN har en mission i landet, kaldet MINUSMA ("United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali"), som dansk politi hidtil ikke har deltaget i, men det skal vi altså nu.

Det er i øjeblikket ikke helt klart, hvornår vi skal afsted, men tanken er lige nu, at vi skal rejse i slutningen af marts måned. Udsendelsen er bestemt til at vare i ét år, med hjemrejse hver anden måned.

Det bliver spændende at arbejde i en ny organisation, som FN er for mig. Min tid i Kosovo var jo en EU-mission, og FN arbejder vist på en noget anderledes måde.

Som I kan se, har jeg besluttet at genoplive denne blog, hvor jeg det næste år vil opdatere stort og småt om missionen. Jeg vil snarest lægge flere oplysninger op om mine forberedelser og om missionen.

Missionen i Kosovo



Herunder finder du mine blogopdateringer om min tid i

Kosovo