(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

tirsdag den 14. januar 2020

En efternøler.......

Så er det vist på tide, at denne bliver ført nogenlunde up to date :-).

Efter mit besøg i august, blev jeg i september sendt til Frederikshavn for at gennemgå en missionsforberedende uddannelse. Det blev samtidigt en uge, hvor jeg mødte de kollegaer, jeg skulle rejse til Kos sammen med den 25. november.
Uddannelsen var en skøn blanding af teori og praktik, herunder 1. hjælp, entring af skibe til søs, overlevelse i vand i uvejr og meget andet. En både god og spændende uge.

I oktober havde Lisbeth og jeg aftalt at holde en uges ferie sammen, inden jeg igen skulle ud at arbejde uden for landets grænser. I uge 43 tog vi derfor på cykelferie på Sicilien. Vi cyklede rundt på den østlige del af øen. Vejret var med os og vi havde en fantastisk dejlig tur, der selvfølgelig også indebar masser af siciliansk mad og vin.

På mit arbejde blev mine arbejdsopgaver gradvis overdraget til andre, så den 15. november havde jeg sidste arbejdsdag inden afrejse. Havde planlagt at holde en uge fri inden jeg rejste til Kos. Mine kollegaer havde købt en kurv med lækkerier, som jeg fik på sidste dag. Meget sødt af dem.

Søndag den 24. november tog jeg så toget til København med al min oppakning. Da mit fly afgik tidligt mandag morgen, havde jeg fået lov til at overnatte hos nogle gode venner, der bor tæt på lufthavnen. Derfra var det ingen sag at tage metroen tidligt næste morgen.

Turen derned gik via Athen, og selvfølgelig lykkedes det at skabe fuld forvirring omkring vores bagage. Fra København forlød det, at vores bagage var tjekket ind hele vejen til Kos, men det viste sig ikke at være tilfældet. Vi skulle derfor ud for at hente bagagen og tjekke ind igen. Da kun den ene af mine to kufferter dukkede op, lød beskeden nu, at den ene allerede var afsendt til Kos.....
Selvfølgelig var den ikke det! Da vi mandag aften kl. 19.00 ankom til Kos, var kun den ene kuffert med.
Vejret på Kos var efter dansk standard dejlig sommerlig. Ugen gik med at blive sat ind i opgaven og de daglige rutiner af den afgående leder.

Som nævnt er det ikke meget, jeg kan skrive om vores opgave hernede. Vi deltager i en Frontex opgave (Frontex er EU's grænseagentur), hvor vi sejler patrulje mellem Kos og Tyrkiet. Det er en politiopgave, hvor forsvaret stiller fartøjer og mandskab til politiets rådighed. Min opgave er at være den overordnede, operative leder af dette bidrag.

Efter en lille uges overlevering, rejste afgående leder hjem og jeg overtog opgaven.

Jeg vil lidt senere fortælle lidt om de oplevelser, jeg har hernede. Det bliver dog oplevelser, som ikke har med selve bidraget at gøre - af tidligere nævnte årsager.