(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

tirsdag den 22. marts 2016

Mali-folket samlet

Fredag den 18. mødtes de fleste af os på Vejle Center Hotel. 2 var desværre forhindrede i at komme den dag. Flemming fra International Udstationering var der også.
Det blev en rigtig god og hyggelig dag i godt selskab. Vi fik præsenteret os for hinanden og Flemming fik en god lejlighed til at forklare, hvad det er, der foregår vedr. missionen i øjeblikket. Vi kom desværre ikke nærmere en afrejsedato, men fik et bedre overblik over situationen.
Vi fik også god lejlighed til at tale med hinanden om forskellige emner, f.eks. sikkerhed, kommunikation både før og under udsendelse og andre ting.
Ikke at forglemme var der lagt op til hyggeligt samvær fredag aften, hvilket vi også fik. Ser frem til at arbejde sammen med de kollegaer i Mali.

onsdag den 16. marts 2016

Au revoir Mali?

Forberedelserne til udsendelse til Mali er i fuld gang, og der er snart ikke meget, vi mangler. Al udstyr er der taget mål til og ligger klar til udlevering - og der er rigtigt meget udstyr! Vi kommer til at slæbe mange tasker med i flyet og kommer til at betale en anselig sum for overvægt.
Også lægeundersøgelse er overstået (og bestået!) samt alle vaccinationer.
I mandags var Lisbeth og jeg på Politiskolen, hvor vi mødte min stedfortræder som kontingentleder, Jesper og hans kone Margrethe. Anledningen var, at vi skulle have en briefing om forholdene i Mali og om det at leve i Mali. Det var en sociolog tilknyttet forsvarsakademiet, der holdt oplægget, og det var meget interessant.
På fredag skal vi til Vejle, hvor vi skal møde hele holdet, der er udtaget til Mali.Det bliver godt at få mødt dem, som jeg kun har navne på.
Overskriften på dette indlæg dækker over to ting. Den ene er, at jeg som led i forberedelserne er i gang med et intensivt kursus i fransk. Mali er jo et fransktalende land, så jeg mente et grundlæggende kendskab til deres sprog må være en god ting. Så må jeg håbe, at bare en lille del af pensum hænger fast, så jeg nogenlunde kan begå mig i Bamako.
Det andet er, at der er opstået nogle komplikationer i forbindelse med vores udsendelse. Det er ikke lige til at gennemskue, hvad der egentlig foregår, men rejsen er udsat indtil videre, mens udenrigsministeriet forhandler med FN om vores deltagelse i missionen i Mali.
Det får umiddelbart den konsekvens, at jeg bliver forflyttet til rigspolitiet. Sagen er nemlig, at det for længe siden er aftalt, at en kollega fra rigspolitiet skal afløse mig på min post i Midt- og Vestsjællands politi pr. 1. april. Da jeg alligevel ikke skal afsted som planlagt, er vi pludselig to på min post, så derfor skal jeg midlertidigt til rigspolitiet, mens der kommer en afklaring på missionen.
Det gælder bare om at være omstillingsparat :-).