(Klik på de enkelte billeder/fotos for stor udgave)

torsdag den 23. juni 2011

Præ-missions kursus

Onsdag og torsdag var Lisbeth og jeg på missionsbestemt kursus på Quality Airport Hotel i Kastrup. Et kursus, hvor forskellige praktiske forhold om udstationering i Kosovo blev gennemgået og hvor vi fik foredrag om EULEX og ikke mindst Kosovos historie, kultur og civilsamfund.
Der var hentet meget dygtige foredragsholdere fra udenrigsministeriet og fra forsvaret. Samtidigt fik vi lejlighed til at hilse på de 3 øvrige kollegaer, jeg rejser til Kosovo sammen med den 17. juli.

mandag den 20. juni 2011

Har i dag talt med Ole Madsen, som jeg skal afløse i Kosovo. Han fortalte, at en stilling er ubesat i Kosovo Politi, hvilket betyder at jeg bliver operativ leder af 6 politikredse og 34 politistationer. Men som han beroligende sagde: "Det skal du ikke tænke på nu - bare glæd dig til du kommer herned"..........ja, tak!

Han fortalte i øvrigt også, at han i morgen skal ud at se på en lejlighed, som han er blevet tilbudt. Den skal efter sigende være god, og hvis den er det, vil han reservere den til mig. Spændende!

Forberedelsen til turen

Hele vinteren og foråret har været en lang forberedelse til turen til Kosovo. Efter at have sendt min ansøgning i september 2010 og været igennem forskellige prøver (engelsktest og fysisk test) og samtale med rigspolitiet, har jeg siden januar måned 2011 stort set været på kursus hele tiden:
IPOC (International Police Officers Course)
IPTC (International Police Trainers Course)
IPPC (International Police Project Course) og sidst, men ikke mindst
UNPCC (United Nations Police Commanders Course), 3 uger i Stockholm
med deltagere fra hele verden - og hvor billedet stammer fra.

Den 22. marts blev jeg interviewet til stillingen af et panel fra Kosovo, der herefter indstillede til EU, at jeg blev ansat i stillingen.

torsdag den 16. juni 2011

Bloggen oprettet

Kære alle

Jeg har nu oprettet denne blog, så alle, der måtte have lyst, kan følge med i mine forberedelser og mit ophold i Kosovo frem til sommeren 2012.